fredag, februar 13, 2009

Ferie og Infield

Naa begynner det aa bli paa tide med et nytt innlegg. Siden sist har det skjedd mye. Foerst var jeg paa ferie med svigers og venner av Hanne og reiste til forsjellige steder i Brasil. Foerste stopp var Foz do Iguaçu. Der var vi og saa paa fossen som er offesiell nominert til et av verdens sju naturunderverker. Da vi var i Argentina og saa paa fossen regnet det noe inn i granskauen hele dagen, men det var goey likevel. Paa Brasilsiden fikk vi sol og et flott syn.


Dette er bare en liten del av fossen. Hele dekker om lag 2500 kvadratkm.

Etterpaa gikk turen til Ilha de Santa Catarina med sine fine strender. Paa hotellet der bodde jeg paa rom med Hannes far og bror. Hver dag kom det litt penger paa bordet paa rommet; foerst litt smaapenger, og alle trodde det var en av de andre sine, men den tredje dagen kom det en pen liten haug med sedler, baade brasilianske og amerikanske. Jeg tok til orde og talte, men se, det var ingen som visste hvor pengene kom fra. Vi synes det var litt rart, men tenkte ikke mer over det, annet enn kanskje vi var saa snille gjester at vi fikk tips av hotellet. Men da jeg gikk inn paa badet fant jeg en dametruse som hang og toerket paa en knagg. Den var av stoerrelsen veldig stor og av fargen rosa. Dette er jo ikke noe man normalt finner paa badet sitt paa et hotellrom saa vi tok kontakt med resepsjonen som umiddelbart kom og hentet trusa (og pengene), etter aa ha knekki sammen i latter i gangen vaar. Etter aa ha telt opp noekkelkortene vaare fant vi ut det plutselig var fire i stedet for tre. Det er et for mye. Mysteriet ble aldri loest, men dette er kanskje det som menes med "dobbeltbooking" i sin ytterste forstand.


Sandbrettkjoering paa stranda Joaquina

Til slutt dro vi til Rio de Janeiro, hvor vi fikk sett de flotte strendene, sukkertoppen og kristusstatuen, men ogsaa Rios skyggesider. Hanne, Hannes bror, venninna til Hanne og jeg var ute og skulle paa en isbar en kveld, og ble robba. Det var fem gutter, en med kniv, som kom ut fra en park, og skulle ha pengene og tingene vaare. Det hele gikk veldig fort, og ingen ble heldigvis skadet. Denne opplevelsen var jo ikke saa veldig koselig, men det som gjorde mest inntrykk var det som skjedde paa politistasjonen etterpaa. Da vi skulle anmelde og forklare ble vi etterhvert bedt om aa se paa et album med bilder av personer som det kanskje kunne ha vaert som ranet oss. Dette albumet inneholdt mange bilder, men alle var av barn, herda, toeffe og hardbarka gutter, men fortsatt barn, den minste ikke hoeyere enn 1,25. Mange kunne man se frykten og angsten i oeynene paa, selv om kroppsspraaket tilsa noe helt annet. Jeg sa at det var vanskelig aa kjenne igjen hvem som hadde ranet oss, for det hele gikk saa fort og det var litt moerkt. Da svarte politidamen at det ikke var saa farlig. De fleste av guttene i det albumet var allikevel drept i krigen seg imellom eller i fengsel. Dette er ikke hverdagen for en norsk 12-aaring.
Jeg hadde fortalt litt om hvorfor jeg var i Brasil og hva jeg jobbet med til politidamen, og da hun saa at jeg stoppet i albumet ved han minste gutten pekte hun og sa: "Se. Det er jobb for deg i Brasil."


Gutt utenfor kirka i Araçatuba
Jeg hadde en veldig fin ferie med mange fine oeyeblikk og mye goey, ogsaa har jeg laert masse. Takk for en knallferie.

Uka etterpaa var jeg tilbake i Rio en uke med Hald paa Infield, og kom tilbake paa mandag. Det var ogsaa en veldig fin tid. Godt aa treffe de andre norske Hald´erne i Brasil, snakke og ha det goey. Hoeydepunkt: Copacabana i mange plussgrader og speedo, solnedgang fra sukkertoppen + Rio by night, karnevalsoeving, og aa nesten se Tom Cruise og Katie Holmes foran hotellet deres.





Bilder tatt paa sukkertoppen

3 kommentarer:

Marianne sa...

Hei Henning! Kom plutselig inn på bloggen din - via,via... utrolig gøy å høre om tilværelsen din i Brasil, og om arbeidet du er med på. Jeg var en tur i Brasil for et par år siden og jobbet bl.a. med et gatebarnprosjekt i Belo Horizonte - veldig spennende! Var også innom "o'store statue" og Sukkertoppen i Rio, så kjenner jeg lengter litt tilbake når jeg leser det du skriver:) Lykke til videre, og nyt livet på de sydligere breddegrader! Hei fra Marianne (som bodde i Kragerø for noen år siden, og jobbet for 'Ungdom i Oppdrag')

Hanne & Henning sa...

Hei Marianne. Klart jeg husker deg og brodern Martin. Hvor i Brasil var det du jobbet da? Goey aa hoere fra deg.

Kamilla sa...

Håpe dåke får mulighet t å komma på besøk t oss i Londrina:D Eg stjal forresten bildet ditt av meg å Anne Malene på Sukkertoppen;) Kjente da va fjesbok-materiale.
Håpe dåke har da bra i Aricatuba! Eg ber for dåke:)
Klem