torsdag, mars 05, 2009

Karneval

Forrige helg var vi paa leir paa nytt i Venceslau (der som Acanorte var med 80-tallspartyet). Det boed paa mye fotball, volleyball, moeter og morrrro. Ettersom vi kan spraaket litt bedre naa, kunne vi snakke med folka der mye lettere. Leiren gikk av stabelen samtidig som det beryktede brasilianske karnevalet. Dette ser for mange nordmenn ut som en artig fest med fjaer og kostymer, fengende rytmer og samba! I virkeligheten er denne festen for mange ikke saa veldig goey. I de store byene er voldtekter, ran og mord stikkord. Carne = kjoett val = fest, kjoettfest, eller feiring av kroppen om du vil. November maaned er maaneden med flest barnefoedsler i Brasil, 9 maaneder etter karnevalet.
Dette er det mange kristne som ikke vil vaere en del av og de samles da over hele Brasil paa leirer og moeter som det vi var paa under karnevalet. Her var det store og smaa, lite samba, men mye annet goey. Det er den gode gamle leirfoelelsen med telt, folk som snakker i soevne, fjortisgutta som proever aa komme over til fjortisjentene mens lederne tror de er lure, blunkeleken og kuer som svarer med rauting paa snorking.
Noe som slo meg var den ene talen en av dagene. Den handlet om fattige i Asia og Afrika og oppfordret folk til aa stoette med penger. Jeg foelte meg plutselig som paa et moete i Norge. Jeg foeler noen ganger at jeg kommer hit, nettopp til et slikt land som trenger hjelp og penger, for aa hjelpe, men ogsaa her vil de vaere med aa hjelpe de som har det vaerre enn seg. Alle med det de kan. Noen med mer, noen med mindre. Det var en tankevekker for meg at de som vi rike nordmenn stoetter med penger og annen hjelp, ogsaa stoetter andre som trenger det, i den samme nestekjaerligheten og deler med dem som har mindre.
José er bestandig blid
Ademir
Noen av ungene paa leiren
Det nyeste medlemmet av familien: Fant. Nabojenta fant han paa gata og ga ham til Wolker. De to andre hundene er borte. Rambo (den smarteste) kommer innom annenhver uke og spiser litt, frekk og toeff som han er. Lilica (det slitsomme siklebeistet) har reist paa landet for aa bo sammen med de andre hundene og ha det fint. Fant lever naa i sus og dus som kongen av gaardsplassen i 548.

1 kommentar:

Marte sa...

Hei Henning!

Så koselig å lese dere hadde det kjekt på karnevalsleir da:) Den hunden er bare... SMELT!! Dumt dere ikke hadde den når jeg var der! :P

Hils da, og kos dere den siste måneden (for det er vel omtrent det nå er det ikke?)

Klem fra Marte